Sluiten

Harmonieus.

Architectuur is ontwerpen. Ideeën tastbaar en wensen zichtbaar maken. Voor ons is het luisteren naar u en regisseren tegelijk. Want harmonie ontstaat niet door ideeën op te tellen, maar door ze bij elkaar te brengen. In nieuwe vormen en andere toonaarden. Totdat u en wij het met elkaar eens zijn. Zó raakt het ontwerp een snaar.

Zó komen we tot een klinkend resultaat.

Onze instrumenten

Ontwerp

Elkaar ontmoeten en leren kennen. Luisteren naar uw wensen. Gezamenlijk ideeën uitwisselen. Daar begint het ontwerpen mee. Verbinding is de basis. Hoe beter we ons in u kunnen verplaatsen, hoe meer onze schetsen uit uw hart gegrepen zijn. Hebt u vastomlijnde ideeën? Of laat u zich liever leiden door ons? In beide gevallen inspireert u ons.

Vergunning

Het ontwerp waar we samen toe komen, moet in harmonie zijn met de wet- en regelgeving. Dat levert beperkende, maar ook waardevolle randvoorwaarden op. Denk aan eisen met betrekking tot duurzaamheid en energiezuinigheid. Bij het ontwerp houden we hier al rekening mee. Zo komen we, in goed overleg met de gemeente, soepel tot een vergunning komen.

Tekeningen en bestek

Het is aan ú of u ons ook de werktekeningen en het bestek laat maken. Veel opdrachtgevers kiezen daarvoor. Zo bent u er zeker van dat alle keuzes en detailleringen in lijn zijn met het oorspronkelijke ontwerp. Juist in deze fase zorgen we dat uw woning of bedrijfspand bij uw praktische wensen aansluit.

Begeleiding

De beste musici kunnen dissonanten laten horen als er een dirigent ontbreekt. Daarom begeleiden we graag voor en namens u de bouw. Alle keuzes en oplossingen van deskundige (onder)aannemers moeten passen bij het ontwerp én uw wensen. Daar zien wij op toe. Als harmonie u érgens in het proces rust geeft, is het wel hier.

Cor de Bruin

Partner, architect

‘In een ontwerp komen veel wensen en ideeën samen. Het is de kunst om dan de kracht en eenvoud van het ontwerp te bewaken. Harmonie ontstaat namelijk pas als de stijl eenduidig is en als het gebouw een aansprekende consistentie vertoont.’

Alfred Verschuur

Partner

‘Bouwen vraagt om heel veel keuzes, zowel van opdrachtgever als van aannemer. Die keuzes vragen om een goede communicatie. Om vertrouwen in elkaar, en aandacht vóór elkaar. Juist op dat punt brengen wij harmonie in het proces – en daarmee veel rust.’